ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα όλα τα νοσοκομεία για τους απλήρωτους επικουρικούς! Τι ετοιμάζουν

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους επικουρικούς, μέχρι στιγμής το επαγγελματικό τους μέλλον είναι στον αέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε τις μισθοδοσίες των επικουρικών με το επιχείρημα ότι οι συμβάσεις τους έχουν ξεπεράσει τους 24 μήνες, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι θα το ρυθμίσει το θέμα. Διαβάστε ΕΔΩ που βρίσκεται σήμερα η υπόθεσή τους: “Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων! Τι είπε ο υπ.Υγείας”

Τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου του Ευαγγελισμού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Άλλωστε Περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στις πληρωμές, καθώς εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση και θεωρείται μη νόμιμο από το ελεγκτικό συνέδριο. Εκτός αυτού, πρέπει να υπολογίσει κανείς εκείνους που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και αναμένεται να αποχωρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικουρικοί χωρίς μισθό και εφημερίες! Γιατί εντείνεται το πρόβλημα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Μπάχαλο με τις εισφορές του ΤΣΑΥ για το 2016! Τι πρόβλημα δημιουργείται στους γιατρούς που οφείλουν

Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο «χειμωνιάτικο» crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Μπλόκο της «τρόικας» στα μέτρα για τις τιμές στα φάρμακα! Που διαφωνεί

Έρχονται διορθωτικές κινήσεις για τις λίστες χειρουργείων! Ποια λάθη εντοπίσθηκαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button