Πολιτική Υγείας

Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι νέες τιμές στα φάρμακα!! Τι “γεννά” η ανατιμολόγηση

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στα φαρμακεία οι νέες τιμές στα φάρμακα μετά την ανατιμολόγηση τους. Η επιτροπή τιμών του υπουργείου Υγείας, οριστικοποιεί τον κατάλογο έπειτα από την εξέταση και των ενστάσεων που είχαν κάνει οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου στη συνέχεια να βάλει την υπογραφή του ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Επί της διαδικασίας ανατιμολόγησης εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις από τον πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Λιτζέρη, ο οποίος δε συμφωνούσε όπως αναφέρουν πληροφορίες του healthreport.gr με τον τρόπο απορρόφησης της μείωσης του ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών και φαρμακοεμπόρων. Πηγές του healthreport.gr λένε μάλιστα ότι οι φωνές Λιτζέρη ακούστηκαν μέχρι το διάδρομο κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στελέχη του ΕΟΦ. Πάντως τα φάρμακα θα βγούνε στα φαρμακεία μειωμένα μεσοσταθμικά από 4 εως 5% παρ ότι καποια θα εμφανίζονται να έχουν ακριβύνει.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν ο Μάκης Βορίδης θα κατορθώσει με το νέο δελτίο τιμών να εξασφαλίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ που επιδίωκε για να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία έχει πάρει την ανιούσα τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button