Ειδήσεις Υγείας

Στα «πράσα» επόπτες υγείας για φακελάκι 200 ευρώ! Τι έλεγαν στους καταστηματάρχες

 

Και εκεί που νόμιζαν δύο επόπτες υγείας πως θα …πλουτίσουν, πιάστηκαν στα πράσα να ζητούν φακελάκι από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε δύο Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, για δωροληψία κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

 

Απαίτησαν και έλαβαν από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χρηματικό ποσό, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως και να χορηγηθεί άδεια χρήσης μουσικών οργάνων.
Και το ζήτημα είναι πως δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές τουλάχιστον σε άλλες τρεις περιπτώσεις είχαν ζητήσει φακελάκι για να δώσουν άδεια.

 

Οι δύο άνδρες ηλικίας 59 και 43 ετών κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.
Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δυο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν θετικά στον οικείο Δήμο, για να χορηγηθεί στο κατάστημά του άδεια χρήσης μουσικών οργάνων.

 

Μετά την καταγγελία σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παραλάβει, σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον καταγγέλλοντα, το προσημειωμένο ποσό των (200) ευρώ.
Και όπως φαίνεται η δράση τους ήταν άκρως οργανωμένη καθώς στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν άλλα 1.300 ευρώ και μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν σε καταστήματα της ίδιας περιοχής.

 

Πάντως μέχρι στιγμής τα φακελάκια στον τομέα της υγείας δίνουν και παίρνουν με τα νοσοκομεία να βρίσκονται πρώτα στη λίστα της διαφθοράς!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button