ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στα φαρμακεία 30 εκατ.ευρώ για τα φάρμακα των απόρων! Τι αλλάζει

Έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας, κοντά στα 30 εκατ. Ευρώ θα μεταφερθούν από τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη στην εξωνοσοκομειακή, προκειμένου οι άποροι να μπορούν να παίρνουν τα φάρμακα τους κατ ευθείαν από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Δείτε τι εισόδημα πρέπει να έχουν οι ανασφάλιστοι για να δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη!

Με βάση τις επίσημες καταγραφές σήμερα υπάρχουν περίπου 200.000 άποροι συμπολίτες μας σε ένα σύνολο 2,2 εκατ.ανασφάλιστων. Το κονδύλι των 30 εκατ.ευρώ δινόταν στα νοσοκομεία προκειμένου να καλύπτονται οι φαρμακευτικές ανάγκες των απόρων.

Με βάση τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας, οι άποροι συμπολίτες μας θα πηγαίνουν στα φαρμακεία της γειτονιάς για να προμηθεύονται τα φάρμακά τους χωρίς συμμετοχή αλλά και χωρίς να πληρώνουν 1 ευρώ ανά συνταγή.

Οι φαρμακοποιοί στη συνέχεια θα εισπράττουν το σύνολο του κόστους του φαρμάκου απο τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα καλύπτει και τη συμμετοχή του άπορου ασθενούς. Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Ζωή Δέδε, φαρμακοποιός, πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων: Βραδυφλεγής βόμβα στα σαθρά θεμέλια του ΕΟΠΥΥ η παροχή δωρεάν περίθαλψης σε ανασφάλιστους και αλλοδαπούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο τρόπος αδειοδότησης των φαρμακείων! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας

Υπ.Υγείας: «Γιατί υπέκυψα στην τρόικα για τα φαρμακεία»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button