ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα χαρακώματα οι Γενικοί Γιατροί με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ χωρίς ειδικότητα! Τι ζητούν από τον υπ.Υγείας

Ανάστατοι είναι οι Γενικοί Γιατροί όπως διατυπώνεται μέσα από την Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, για την διάταξη του υπουργείου Υγείας που ευνοεί ορισμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ που δεν είχαν ειδικότητα αλλά παρ αυτά εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τη διάταξη: «Στο ΕΣΥ οι γιατροί του ΠΕΔΥ χωρίς ειδικότητα ως «Γενικοί Γιατροί»! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας»

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη με την οποία απονέμεται ο τίτλος ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που δεν είχαν ειδικότητα.

Όπως επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής: «Στο όνομα της άρσης αδικιών προς την ομάδα των γιατρών χωρίς ειδίκευση του ΠΕΔΥ, προτίθεστε να απονείμετε ουσιαστικά την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής σε γιατρούς, χωρίς καμιά εκπαίδευση και κατά παράβαση του εθνικού και του κοινοτικού δικαίου.

Θα σας θυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως αρκετοί προκάτοχοι σας προσπάθησαν στο παρελθόν να κάνουν το ίδιο, που επιχειρείτε εσείς σήμερα, ανεπιτυχώς. Οι συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, συμπεριλαμβανόμενης της προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακύρωσαν όλες τις προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων».

Τα μέλη της Ένωσης εξηγούν γιατί αντιδρούν: «Η αυθαίρετη απονομή τίτλου ειδικότητας, χωρίς εκπαίδευση, ουσιαστικά ευτελίζει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο και μια ιατρική ειδικότητα 4ετούς εκπαίδευσης.

Και αυτό τη στιγμή που εσείς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνετε ανά τακτά διαστήματα τη δέσμευση σας στη μεταρρύθμιση στην Π.Φ.Υ. και σε ένα σύστημα υγείας βασισμένο στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική. Και ενώ ταυτόχρονα αναγκαία για μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση είναι η αναβάθμιση της εικόνας του Γενικού Ιατρού στην ελληνική κοινωνία».

Οι Γενικοί Γιατροί θεωρούν ότι η ψήφιση του άρθρου, πέρα του κύρους της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα, πλήττει βάναυσα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πραγματικών Γενικών Γιατρών της χώρας και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σαφών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γι αυτό καλούν τον υπουργό Υγείας να αποσύρει άμεσα το άρθρο σημειώνοντας: «Σας καλούμε όπως αποσύρετε άμεσα την αυθαίρετη ρύθμιση, που θα «εξυπηρετήσει» συγκεκριμένη μερίδα ιατρών, ιατρών προνομιούχων επί σειρά ετών, που πρόσφατα κλονίστηκε η θέση τους…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Στο ΕΣΥ οι γιατροί του ΠΕΔΥ χωρίς ειδικότητα ως «Γενικοί Γιατροί»! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας»

Σάλος στους γενικούς γιατρούς για την απονομή τίτλου ειδικότητας σε ανειδίκευτους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Πότε θα παίρνουν μετάθεση γιατροί και οδοντίατροι των άγονων περιοχών! Όλες οι προϋποθέσεις

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button