ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στην αναμονή ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Οι υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά

Μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές τόσο του Ιανουαρίου όσο και του Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Πρόκειται για τους γιατρούς που μοιράστηκαν σε πολλά “κομμάτια” μετά το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη που οδήγησε πολλούς εκτός ΠΕΔΥ.

Η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι τουλάχιστον όσοι είχαν επιλέξει να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα εξισώνονταν μισθολογικά και βαθμολογικά με τους γιατρούς των Νοσοκομείων.

Όμως ούτε αυτή η λύση δόθηκε παρότι επρόκειτο να ψηφιστεί πριν τις γιορτές. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έμεινε εκτός ολομέλειας της Βουλής, όπως άλλωστε και όλο το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις των γιατρών: “Στον αέρα και πάλι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Τι θα γίνει το νέο έτος”!

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει λυθεί καν το ζήτημα των γιατρών του ΠΕΔΥ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), που ενώ δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για να επιστρέψουν στις θέσεις τους, νέες προσφυγές της ΥΠΕ μπλόκαραν τη διαδικασία.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πάντως πως έπειτα από πιέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών, η Υγειονομική Περιφέρεια κάνει ένα βήμα πίσω και αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα εντάσσοντας τους γιατρούς στο ΠΕΔΥ της περιοχής, έως το τέλος της εβδομάδας.

Κατά τα άλλα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να προωθήσει έστω τη ρύθμιση που εξισώνει τους γιατρούς Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης με αυτούς του ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα μέσα στα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας λένε πληροφορίες του HealthReport.gr είναι να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο έως το τέλος του χρόνου, στους γιατρούς που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο, να επιλέξουν εάν θέλουν να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα.

Βέβαια για την επαναπρόσληψή τους αγκάθι παραμένει η άρνηση των δανειστών να επιτρέψουν νέες προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Άγνωστο παραμένει πως η κυβέρνηση θα ξεπεράσει αυτόν το σκόπελο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν στο ΠΕΔΥ γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που όμως δεν έχουν εξομοιωθεί ακόμα μισθολογικά και βαθμολογικά με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Υπάρχει ομάδα γιατρών που εργάζεται με δικαστική απόφαση έχοντας υποβάλει αίτηση, ομάδα με δικαστική απόφαση χωρίς αίτηση, ομάδα γιατρών που εργάζεται σε οργανική θέση έχοντας χάσει τα δικαστικά, οι απολυμένοι γιατροί με βάση το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Ανάστατοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Προς ιδιωτικοποίηση οι δημόσιες μονάδες υγείας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button