ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στην αναμονή οι δερματολόγοι για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι θα αποφασίσει το υπ.Υγείας για τις αισθητικούς

Η κόντρα έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ενώ αρχικά είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία απαγόρευε τη χρήση λέιζερ αποτρίχωσης από τις αισθητικούς, καθώς πρόκειται για καθαρά ιατρική πράξη, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.

Μία επίσκεψη των εκπροσώπων των αισθητικών έκανε το υπουργό Υγείας να εκδώσει νέα εγκύκλιο με την οποία επέτρεπε τελικώς να κάνουν χρήση των λέιζερ αποτρίχωσης και οι αισθητικοί. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το παρασκήνιο: «Νέα εγκύκλιος για τα λέιζερ αποτρίχωσης από το υπ.Υγείας! Τι προβλέπει για τις αισθητικούς»

Βέβαια η αλλαγή πλεύσης του υπουργού Υγείας έκανε έξαλλους τους δερματολόγους καθώς τα λέιζερ αποτρίχωσης μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ή και παρενέργειες οι οποίες μπορούν φυσικά να αντιμετωπισθούν μόνο από γιατρούς.

Επιστολές διαμαρτυρίας και συναντήσεις

Οι επαγγελματικές ενώσεις τόσο των δερματολόγων όσο και των πλαστικών χειρουργών που έχουν την επίσημη έγκριση να χρησιμοποιούν τα λέιζερ αποτρίχωσης, με συνεχείς επιστολές τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και με συναντήσεις, ζήτησαν να αλλάξει άποψη ο κ.Ξανθός δεδομένου ότι μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρά θέματα υγείας.

Προς ώρας βέβαια απάντηση δεν έχουν λάβει ιδιαίτερα η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία η οποία σε πολύωρη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, εξήγησε αναλυτικά όλες τα πιθανές επιπτώσεις από τη χρήση λέιζερ αποτρίχωσης από μη γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ τι ζήτησαν οι δερματολόγοι από τον υπουργό Υγείας: «Μάχη για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι ζήτησαν οι δερματολόγοι από τον υπ.Υγείας»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις επιστημονικές εταιρείες παγκοσμίως οι συσκευές laser όπως: Αλεξανδρίτης, Διοδικό, Nd:YAG, Erbium YAG, CO2, Fractional, και KTP, θεωρούνται «medical devices» και ως εκ τούτου, εφαρμόζονται μόνο από ιατρούς.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η χρήση λέιζερ αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, πρήξιμο του δέρματος, αποχρωμάτιση του δέρματος και σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και ουλές. Επιπλοκές που βέβαια δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από αισθητικούς.

Πηγές του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία άλλαξε δύο φορές τις αποφάσεις της για το ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί τα λέιζερ αποτρίχωσης, εμφανίζεται προβληματισμένη για τη νέα αλλαγή που θα πρέπει να φέρει με άλλη εγκύκλιο, κυρίως βέβαια για το πολιτικό της προφίλ.
Άλλωστε αρχικά απαγόρευσε τη χρήση των λέιζερ αποτρίχωσης από τις αισθητικούς και λίγο μετά με νέα εγκύκλιο επέτρεψε τη χρήση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοπ στα λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ.Υγείας

Νέα εγκύκλιος για τα λέιζερ αποτρίχωσης από το υπ.Υγείας! Τι προβλέπει για τις αισθητικούς

Μάχη για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι ζήτησαν οι δερματολόγοι από τον υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button