ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στην αντεπίθεση ο Αθ.Γιαννόπουλος: Εσείς φταίτε για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Άλλη μια συνέχεια στο …σίριαλ του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μπάχαλο. Και αυτό διότι επέστρεψε ο τέως πρόεδρος Αθανάσιος Γιαννόπουλος στη θέση του μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι δεν τηρήθηκε όλη η νόμιμη διαδικασία για την απομάκρυνσή του.

Όμως σε αυτό το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί, καθώς το υπουργείο υγείας επιδιώκει να τον απομακρύνει και πάλι τηρώντας εκ νέου τη διαδικασία για την απομάκρυνσή του, θύματα είναι οι εργαζόμενοι που έχουν μείνει απλήρωτοι. Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδιάζει το υπουργείο υγείας για την οριστική απομάκρυνση Γιαννόπουλου: «ΚΕΕΛΠΝΟ: Υπ.Υγείας καλεί Γιαννόπουλο να… «απολογηθεί» για να απομακρυνθεί!»

Ο ίδιος πάντως ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν επειδή δεν υπήρχε απαρτία στο ΔΣ το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να λάβει απόφαση εκταμίευσης χρημάτων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων.
Στο θέμα της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλω να καταστήσω σαφές με βάση το γράμμα του νόμου και όχι το ” εκ του πονηρού” του υπουργείου, ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια και αυτό διότι:

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992 , και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Η εξουσιοδοτική πράξη,(δηλ. απόφαση Δ.Σ.) δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη ).
Συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Υγείας ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

Ο κ.Γιαννόπουλος πάντως κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι δε σέβεται τη δικαιοσύνη αφού όπως τονίζει: «Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους.

Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν την Δικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της».

Πάντως η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, εκτιμάται ότι έχει πλήξει επικοινωνιακά την εικόνα της λόγω των λανθασμένων χειρισμών που έγιναν.

Μάλιστα λέγεται ότι η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ έχει επηρεάσει και τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με τον ανασχηματισμό. Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλες οι πληροφορίες»

Κριτική για την υπόθεση ασκείται πάντως και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι έπρεπε οι χειρισμοί να είναι τελείως διαφορετικοί δεδομένου ότι η επιλογή Γιαννόπουλου για το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν αρχικά από τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα βέβαια εάν στο μεταξύ χάλασαν οι σχέσεις Καμμένου-Γιαννόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ.Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «offshore εταιρεία»! Επίθεση και στους εργαζόμενους

Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button