ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Νέος Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Μπασκόζος

Επιβεβαιώθηκε το HealthReport.gr που πρώτο μετέδωσε ότι τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπασκόζος.

 Μπορεί να μην εκλέχτηκε βουλευτής, όμως δεν θα μπορούσε να μείνει αναξιοποίητος ο Γιάννης Μπασκόζος, γιατρός και χρόνια συνδικαλιστής.

Το τηλέφωνο του κου Μπασκόζου  χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης, όπου στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το Μέγαρο Μαξίμου και του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το ραντεβού κλείστηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να συζητήσουν με τον νέο υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή,  ποιες αρμοδιότητες θα αναλάβει.

Οι αρμοδιότητες καθορίστηκαν τελικά και ο κ.Μπασκόζος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην οδό Αριστοτέλους με βασικά και καυτά θέματα πάνω του όπως ο ΕΟΠΥΥ. Ο γνωστός συνδικαλιστής πάντως παρότι ακουγόταν ότι θα του προταθεί η θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ μετά και την παραίτηση του Δ.Κοντού, έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο ίδιος δε θα δεχόταν να αναλάβει τη διαχείριση του οργανισμού Υγείας.

Βέβαια από τη θέση του Γενικού Γραμματέα με αρμοδιότητα και τον ΕΟΠΥΥ θα έχει βασικό λόγο  στα πεπραγμένα του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας.

Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας

Ο Γιάννης Μπασκόζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Η μητέρα του κατάγεται από τη Βυτίνα Αρκαδίας και ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.
Ο πατέρας του από την Ανδρίτσαινα και ήταν υπάλληλος ΟΤΕ.
Είναι γιατρός ενδοκρινολόγος.
Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Συμμετείχε στις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αριστεράς (ΚΝΕ ,ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) από τις μέρες της εξέγερσης στη Νομική και το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και προεδρεύων στην επιστημονική και επαγγελματική ένωση των ενδοκρινολόγων (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ).

Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Γαλάτσι και στη Νέα Ιωνία ενώ εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Είναι Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΠΙΣ).

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της πρώτης ΚΠΕ ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ μέχρι σήμερα.

Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του τομέα υγείας και κοινωνικού κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button