ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ σε εκπαιδευτικούς μετά τα κρούσματα κορονοϊού

Εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην περιοχή της Ξάνθης και ειδικότερα στα σχολεία από όπου πέρασαν πιθανά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί την Παρασκευή το πρωί την Ξάνθη προκειμένου να υποβάλει σε εργαστηριακό έλεγχο τους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων σχολείων στα οποία δίδασκε και καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αργεί το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια εργαστηριακών ελέγχων ενώ διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία. Γι αυτό άλλωστε και μπήκε λουκέτο σε 4 σχολεία. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 4 δημοτικά σχολεία – Θετικός στον κορονοϊό δάσκαλος»

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορονοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία, οι οποίοι πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Πάντως η περιοχή της Ξάνθης προβληματίζει εντόνως το τελευταίο διάστημα τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρατηρούνται μικρές εστίες με κρούσματα. είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το 1/3 του νέων κρουσμάτων προέρχονται από την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button