ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στην πρωθυπουργό οι φαρμακοποιοί για τα καυτά θέματα του κλάδου! Τι ζητούν

Την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου περνούν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να θέσουν στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξασφάλισε μία συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ώστε να μπορεί να την ενημερώσει κυρίως για τα δύο βασικά θέματα: το ιδιοκτησιακό και τα ΜΗΣΥΦΑ.

Καιρό τώρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ, είχαν σκεφτεί πως στην περίπτωση μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έπρεπε να θέσουν τα ζητήματα των φαρμακοποιών και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπερ και εγένετο.

Ο κλάδος ζητά στήριξη από την κ.Θάνου ώστε να αποσαφηνισθεί πως οι όποιες αλλαγές προωθηθούν στα φαρμακεία και έχουν τη σφραγίδα των δανειστών, θα αποτελέσουν την…ταφόπλακα του κλάδου.
Πάντως η αγωνία των φαρμακοποιών δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η όποια συμφωνία είχαν κάνει με τον τέως υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι στον αέρα.

Ακόμη και η συμφωνία πως στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Γερμανίας όπου το 51% της ιδιοκτησίας παραμένει στα χέρια επαγγελματία φαρμακοποιού, δεν είναι διασφαλισμένη.

Άλλωστε και όλες οι τελευταίες αποφάσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή ακυρώθηκαν τόσο από το Μαξίμου όσο και από τους δανειστές. (Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη του HealthReport.gr: «Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο»)

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να μην τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού οι δανειστές επιμένουν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν πολλά επαγγέλματα, ανεξάρτητα ένα στη χώρα μας το ισχύον καθεστώς είναι τελείως διαφορετικό από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όλα δείχνουν πως η νέα κυβέρνηση θα συζητήσει εκ νέου το θέμα των φαρμακείων, ενώ ο κλάδος φαίνεται να έχει λάβει και τις διαβεβαιώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως η ΝΔ θα στηρίξει τους φαρμακοποιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα μου η πρωθυπουργός! Δείτε τη φαρμακοποιό κόρη της Β.Θάνου

Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο” Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Μπλόκο στην υπουργική απόφαση Κουρουμπλή για τα φάρμακα από Ευρώπη και Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button