ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στη Βουλή η δικογραφία Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις! Θα αρθεί η ασυλία του;

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του βουλευτή και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά ζητεί η δικαιοσύνη αποστέλλοντας τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας παράλληλα και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Η δικογραφία αφορά σε υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις τις οποίες συνταγογραφούσε ο Μ. Σαλμάς ως γιατρός, γεγονός που είχε φέρει στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πρόσφατα μάλιστα ο ελεγκτικός φορέας του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ)  ζητούσε με απόφασή του να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσό ο Μ.Σαλμάς στον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “ΕΟΠΥΥ: Να επιστρέψει ο Μ.Σαλμάς 276.000 ευρώ λόγω των αρθροσκοπήσεων! Τι έδειξε πόρισμα”

Νωρίτερα πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο Μάριος Σαλμάς αιφνιδίως είχε επιστρέψει στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ κοντά στις 49.000 ευρώ χωρίς ωστόσο να δικαιολογήσει στους αρμόδιους του Οργανισμού γιατί τα επέστερεψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάριος Σαλμάς ελέγχεται για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά σε ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.) Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση.

Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. (Ενδεικτικά: 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας).

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η εισαγγελία διαφθοράς επισημαίνει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα χωρίς την άδεια της Βουλής και ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή. Παράλληλα συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button