ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στη Βουλή οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής! Όλα τα επιχειρήματα κατά ΕΟΠΥΥ-υπ.Υγείας

Ειδικότερα εκτός των άλλων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών οργανώνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 10:00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή όπου αναμένεται να παραβρεθούν επαγγελματίες από όλες τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής.

Οι κλάδοι της Ειδικής Αγωγής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις νέες συνθήκες πληρωμών που τους επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι τους δόθηκαν ελάχιστες ημέρες για διαπραγμάτευση ενώ στο άμεσο μέλλον δε θα γνωρίζουν και με τι ποσά θα αμείβονται για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Άλλωστε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και ουδείς γνωρίζει τι ποσά προβλέπονται για κάθε συνεδρία.
Το μόνο βέβαιον είναι πως το συνολικό κονδύλι θα μειωθεί στο μισό. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τα όσα διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Π.Πολάκης: Γιατί μειώσαμε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή!»

Το ζήτημα πάντως είναι πως στις 25 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και από κει και πέρα θα γίνονται δεκτές μόνο οι συνεδρίες από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής.
Παρότι διαρρέεται από τον ΕΟΠΥΥ ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση για να προσαρμοστούν οι γονείς και τα παιδιά, κατά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, δε λύνεται το πρόβλημα.

Χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να γίνει διαπραγμάτευση και να συμφωνηθεί από κοινού ποιο πλαίσιο πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να μη θιγούν και οι θεραπείες των παιδιών.

Πάντως επειδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αφήνουν να εννοηθεί ότι επί σειρά ετών γίνονταν υπερχρεώσεις θεραπειών Ειδικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών απαντά: «Το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συµβούλιο Υγείας) µε τις αποφάσεις του είχε ορίσει τον αριθµό των συνεδριών λογοθεραπείας και τη συχνότητά τους.

Οι ειδικοί στις δηµόσιες δοµές γνωµατεύουν βάση αυτών των αποφάσεων. Τίθεται θέµα αµφισβήτησης της επιστηµονικής κατάρτισης των επιστηµόνων που συµµετέχουν στην διεπιστηµονική οµάδα; Πραγµατικά, όταν το ίδιο
το Δηµόσιο δια των αρµοδίων ειδικών υπηρεσιών του που προαναφέρθηκαν αποφασίζει και εγκρίνει ποιες και πόσες θεραπείες θα κάνει ένα παιδί, είναι παντελώς άδικα και ανυποστήρικτα όσα έχουµε ακούσει να αναφέρονται για «προκλητή ζήτηση» στον χώρο της ειδικής αγωγής.

Οι λογοθεραπευτές ιδιώτες καλούνται να πραγµατοποιήσουν τον αριθµό των συνεδριών που έχουν προεγκριθεί και βέβαια µόνο ο εγκεκριµένος αριθµός συνεδριών καλύπτεται. Συνεπώς είναι φαιδρό να εκτοξεύονται γενικά κατηγορίες προς άπαντες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα λογοθεραπευτές και παιδοψυχολόγοι για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τη σύμβαση

Άρχισαν οι παραιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ! Αποχωρεί στέλεχος του Οργανισμού

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί

ΕΟΠΥΥ: Στο παραπέντε υπογραφές συμβάσεων για αναλώσιμα υλικά! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button