ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στη Ζάκυνθο χωρίς γιατρούς αλλά για …διακοπές! Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο

Στο πανέμορφο όμως νησί της Ζακύνθου, αυτό φαίνεται πως είναι απαγορευτικό, καθώς το νοσοκομείο που καλύπτει τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους αλλά και τους αμέτρητους τουρίστες, έχει …ξεμείνει από γιατρούς και προσωπικό.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου ξεκίνησαν σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα στο νοσοκομείο και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόλυτη εγκατάλειψη των δομών υγείας στο νησί που σχετίζεται με:

-Την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού (υπηρετούν μόνο 87 από τους 200 προβλεπόμενους νοσηλευτές)

Νοσοκομείο Ζακύνθου 2

-Τα ρεπό και οι άδειες του προσωπικού δεν μπορούν να δίνονται πια, ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες μέρες αδειών που δεν είναι δυνατόν να δοθούν εδώ και ένα χρόνο

-Εκκρεμούν διορισμοί γιατρών που έχουν από 5 ετίας κριθεί, ενώ νέες θέσεις δόθηκαν με το…σταγονόμετρο (επτά), για να διοριστούν πιθανότατα σε μια τριετία.

Το νοσοκομείο όμως διαθέτει και ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς αφού σύμφωνα με τους εργαζόμενους φθάνουν μόνο για το 50 % των αναγκών ενώ σχεδόν απουσιάζουν πια οι αγροτικοί και ειδικευόμενοι γιατροί.

Νοσοκομείο Ζακύνθου

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ζακύνθου, οι δομές υγείας του ΠΕΔΥ καταρρέουν, αφού «οι όποιοι εργαζόμενοι του, υποστηρίζουν πια κυρίως τη λειτουργία του Νοσοκομείου που απειλείται με κατάρρευση».

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά εδώ και 1,5 χρόνο το νοσηλευτικό ίδρυμα δε διαθέτει και Διοικητή με συνέπεια «εκατοντάδες προβλήματα διαχείρισης αλλά και διεκδίκησης να λιμνάζουν» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει αυτήν την εβδομάδα κινητοποιήσεις και δηλώνουν , αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επιβίωση του νοσοκομείου με χρηματοδότηση και στελέχωση αλλά και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εναπομεινάντων εργαζομένων που απειλούνται από υπερκόπωση και κατάρρευση, όπως τονίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button