ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στη φάκα της αστυνομίας δύο γιατροί για φακελάκι…100 ευρώ! Όλες οι λεπτομέρειες

Ούτε Ιερό ούτε Όσιο δεν έχουν πια ορισμένοι επιτήδειοι στο χώρο της Υγείας.
Δε διστάζουν να ζητήσουν ακόμη και φακελάκι 100 ευρώ για το αυτονόητο: την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Στην τσιμπίδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας έπεσαν δύο γιατροί, ο ένας ιδιώτης και ο άλλος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.

Συγκεκριμένα οι δύο….λειτουργοί του Ιπποκράτη, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.

Πρόκειται για γιατρό- διευθυντή τμήματος του δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής αλλά και για έναν ιδιώτη οι οποίοι φαίνεται ότι συνεργάζονταν ανταλλάσσοντας ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελία ασθενούς, ο ιδιώτης γιατρός τον παρακολουθούσε ιατρικά. Κάποια στιγμή για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον ιατρό του δημόσιου νοσοκομείου. Και εκεί ξεκινά η υπόθεση. Ο ιδιώτης γιατρός ενημέρωσε τον ασθενή ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των εκατό (100) ευρώ για την «εξυπηρέτηση» αυτή.

Ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου αφού έκανε το αυτονόητο και πραγματοποίησε τη θεραπεία στον πάσχοντα, απαίτησε και πήρε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.

Ο διευθυντής γιατρός της κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα φαινόμενο πάντως του χρηματισμού και σε καιρό κρίσης δε φαίνεται να έχει μειωθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ πληρώνουν χρυσές τις υπηρεσίες Υγείας περισσότερο από άλλους εύπορους Ευρωπαίους Πολίτες ακριβώς επειδή δίνουν φακελάκια. Διαβάστε ενδεικτικά τι συμβαίνει: «Περισσότερα από Γερμανούς και Ολλανδούς πληρώνουν οι Έλληνες για την Υγεία! Τι δείχνουν τα στοιχεία»

Προς ώρας βέβαια το υπουργείο Υγείας δε φαίνεται να λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου αφού οι επιτήδειοι του ΕΣΥ παρακάμπτουν κάθε μέτρο και τιμωρία. Άλλωστε μόλις πριν λίγους μήνες το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει ότι οι επίορκοι γιατροί θα επέστρεφαν κανονικά στις θέσεις τους με το πέρας ενός χρόνου.

Αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει λύση στο θέμα μπροστά στην κατακραυγή. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γίνει: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα καταπολεμηθεί το φακελάκι έστω στα χειρουργεία με τις λίστες προτεραιότητας, μέχρι στιγμής τα λόγια έμειναν λόγια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button