ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στις κάλπες οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών

Ειδικότερα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου αλλά και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΠΕΔΥ της Αττικής πηγαίνουν στις κάλπες για να αναδείξουν το νέο ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Συνολικά κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές πέντε παρατάξεις.

Συγκεκριμένα το Αγωνιστικό Μέτωπο των Γιατρών που κατέχει στην παρούσα θητεία την προεδρία και τα περισσότερα μέλη πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (Ψυχάρης κ.α.), η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση που είναι φίλα προσκείμενη παράταξη στη ΝΔ (Αποστολόπουλος, Ανεμοδουρά κ.α.), η ΔΗΠΑΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ καθώς και δύο μικρότερες αριστερές παρατάξεις το Νυστέρι και η ΑΡΣΙ.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ που ψηφίζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προσέρχονται κατά δεκάδες. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις των συμμετεχόντων που φθάνουν στο HealthReport.gr, το ποσοστό συμμετοχής την πρώτη ημέρα των εκλογών έφθασε στο 37%.

Γι αυτό δεν είναι λίγοι που εκτιμούν στο HealthReport.gr πως η μεγάλη προσέλευση σχετίζεται και με τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς κρίνεται άμεσα το μέλλον των γιατρών του ΠΕΔΥ με το νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις με το δημόσιο σύστημα. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ το βασικότερο πρόβλημα για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ: “Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν”

Παράλληλα και για την κυβερνώσα παράταξη φαίνεται πως οι εκλογές στους γιατρούς του ΠΕΔΥ είναι σημαντικές αφού, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε θα ήθελε να χάσει άλλο ένα συνδικαλιστικό σωματείο μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και το ασφαλιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο ΠΕΔΥ φθάνει το 2017 και φέρνει τις ΤΟΜΥ!

Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν

Γιατροί ΠΕΔΥ: Επαναπροσλάβετε τώρα τους απολυμένους! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button