ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στις 31 Οκτωβρίου το νέο δελτίο τιμών! Ποια φάρμακα παίρνουν τιμή

Παρά τις εκλογές, τη νέα κυβέρνηση αλλά και όλες τις πολιτικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως ο ΕΟΦ προώθησε τελικώς το νέο δελτίο τιμών.
Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr αλλά και την ενημέρωση του ΕΟΦ προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, το νέο δελτίο τιμών αναμένεται να εκδοθεί επίσημα στις 31 Οκτωβρίου (σε ΦΕΚ).

Το νέο δελτίο τιμών προβλέπει την πλήρη ανατιμολόγηση των φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες καθώς είναι μέσα στα προαπαιτούμενα των δανειστών, ενώ περιλαμβάνει και νέα φάρμακα οι εταιρείες των οποίων είχαν αιτηθεί την τιμολόγησή τους από τις 15 Οκτωβρίου του 2014 έως και τις 31 Ιουλίου 2015.

Εκτός αυτών θα περιλαμβάνει και όλα τα γενόσημα αυτών τα οποία εντάσσονται με αυτόματη διαδικασία προκειμένου να μειωθεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη.
Μετά τη διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει η θετική λίστα φαρμάκων που περιλαμβάνει τα σκευάσματα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Το νέο δελτίο τιμών περιέχει περί τα 140 φάρμακα καθώς και γενόσημα. Μεταξύ αυτών είναι θεραπείες για Ηπατίτιδα, για Σκλήρυνση Κατά Πλάκας καθώς και άλλα σημαντικά φάρμακα που καιρό τώρα περιμένουν οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το πρώτο κούρεμα στα φάρμακα! Τι αλλάζει η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας

«Κλείδωσαν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι παίρνει Αν.Ξανθός και τι ο Π.Πολάκης

Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button