Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Στοματική βλεννογονίτιδα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Η στοματική βλεννογονίτιδα αποτελεί μια οξεία φλεγμονή του βλεννογόνου και είναι απότοκη των αντικαρκινικών θεραπειών, της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία θα εμφανίσουν επιπλοκές στο στόμα, συμπεριλαμβανομένης της στοματικής βλεννογονίτιδας.

Σημάδια SOS

Η πάθηση εκδηλώνεται με σοβαρά συμπτώματα τα οποία προκαλούν στους πάσχοντες σοβαρές κλινικές και ψυχικές επιπτώσεις,εμποδίζοντας έτσι την άρτια εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και ως εκ τούτου απειλώντας την ίδια τη ζωή του ασθενή.

Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται είναι:

Ερύθημα της στοματικής κοιλότητας,

αίσθημα καύσου, ξηρότητα,

οίδημα των ούλων και του στοματικού βλεννογόνου,

παρουσία αίματος

επώδυνα έλκη σε διάφορα σημεία της στοματικής κοιλότητας.

Πως αντιμετωπίζεται

Τα μέτρα για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της στοματικής βλεννογονίτιδας συμπεριλαμβάνουν:

Επίσκεψη σε ειδικό επαγγελματία στοματολογικής υγείας για ενδελεχή έλεγχο της στοματικής κοιλότητας του ασθενή πριν την έναρξη της αντινεοπλασματικής θεραπείας,

Σωστή και ισορροπημένη διατροφή

Αποφυγή του αλκοόλ, του καπνίσματος και των όξινων τροφών

Αυστηρή τήρηση κανόνων στοματικής υγιεινής και

Χρήση σκευασμάτων που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα όπως το gelX® Oral Spray το οποίο αποτελεί ένα νέο σύστημα θεραπείας που σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει μια ασπίδα προστασίας του στοματικού βλεννογόνου συμβάλλοντας τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όταν αυτά εμφανίζονται.

Μάλιστα χάρη στην πρωτοποριακή σύνθεσή του συνδυάζει την πολυβινυλοπυρρολιδόνη (PVP) με καταπραυντική δράση καθώς σχηματίζει μεμβράνη που προστατεύει το στοματικό βλεννογόνο, τον γλυκονικό ψευδάργυρο με αντιοξειδωτική δράση και τέλος την ταυρίνη με αντιφλεγμονώδη δράση.

Να σημειωθεί εδώ ότι το gelX® Oral Spray είναι ανώδυνο, αποτελεσματικό και γρήγορο στην αναστολή του πόνου που σχετίζεται με τη βλεννογονίτιδα θεραπεύοντας τις βλάβες, ανακουφίζοντας από τον πόνο ενώ δεν αλληλεπιδρά με την φαρμακευτική αγωγή

Η έγκαιρη χρήση του gelX® Oral Spray αντιμετωπίζει ή επιβραδύνει την εμφάνιση της στοματικής βλεννογονίτιδας ενώ όταν χρησιμοποιείται μετά την εγκατάσταση της νόσου μειώνει τη βαρύτητα των ελκωδών βλαβών, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά τον ασθενή να ολοκληρώσει την αντικαρκινική θεραπεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υψηλός πυρετός: Ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές;

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close