Ειδήσεις Υγείας

Στομαχόπονος: Οι top τροφές που κόβουν μαχαίρι τον πόνο!

Ο στομαχόπονος αποτελεί ένα από το πιο συχνό σύμπτωμα το οποίο, ταλαιπωρεί ένα στους τρεις. Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται είναι οι κράμπες, η ναυτία αλλά και η διάρροια μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των ασθενών.

Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει ειδικά αν ο στομαχόπονος διαρκεί πολλές ημέρες είναι η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό.

Σε περίπτωση, όμως, που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα παθολογικής φύσης, τότε κάποιες τροφές μπορούν να μας ανακουφίσουν.

Τσάι δυόσμου ή χαμομήλι

 

 

 

 

 

Μελέτη έχει δείξει ότι τόσο ο δυόσμος όσο και το χαμομήλι καταπραΰνει από το στομαχικό και τον κοιλιακό πόνο.

Μπανάνες

 

 

 

 

Λόγω της πεκτίνης, που περιέχουν οι μπανάνες βοηθούν στην εξομάλυνση των κινήσεων του εντέρου. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε.

Ρύζι

 

 

 

 

 

Το ρύζι όπως οι πατάτες δεν παραμένουν πολύ χρόνο στο στομάχι και έτσι δεν προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην καταπολέμηση της διάρροιας.

Τζίντζερ

 

 

 

 

 

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν δείξει ότι το τζίντζερ –ή αλλιώς πιπερόριζα- λειτουργεί καλά απέναντι στο αίσθημα ναυτίας και τις ανακατωσούρες, ενώ σε ένα γενικότερο πλαίσιο κάνει καλό στην υγεία του πεπτικού.

Κράκερ

 

 

 

 

 

Τα κράκερ χωνεύονται εύκολα και έχουν καταπραϋντική δράση, συν του ότι μπορεί να απορροφήσουν τα οξέα του στομάχου σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, αν και αυτό δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button