ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον «αέρα» ακόμη επικουρικοί και συμβασιούχοι των νοσοκομείων! Πότε φεύγουν από το ΕΣΥ

Σταδιακά και ανά ομάδες φαίνεται ότι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τα δημόσια νοσοκομεία όσοι είναι επικουρικοί γιατροί ή επικουρικό προσωπικό αλλά και οι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ.

Ταυτόχρονα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το θέμα της πληρωμής του επικουρικού προσωπικού καθώς πολλοί πάρεδροι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τους μισθούς τους επειδή έχουν ξεπεράσει οι συμβάσεις τους τους 24 μήνες.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι θα δώσει θεσμική λύση, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι είναι σε αναστάτωση. Διαβάστε ΕΔΩ τι λύση έχει δηλώσει ότι θα δώσει ο υπουργός Υγείας: «Θεσμική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής για να πληρωθούν οι επικουρικοί! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του Ευαγγελισμού, καλεί σε σύσκεψη όλους όσοι εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κλπ) αλλά και τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Κατά το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται στο α΄ δίμηνο του 2018 και οι επικουρικοί απολύονται σταδιακά από αρχές έως τέλος του ’18 και παράλληλα, «κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι καθώς ήδη σε πολλά νοσοκομεία οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα».

Ο κλάδος θα συμμετάσχει στην Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη 23/11 (11 – λήξη πρωινής βάρδιας) αλλά και στη συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με αιχμή την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Τι λέει η ΟΕΝΓΕ

Στο θέμα αναφέρεται λεπτομερώς και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών ( ΟΕΝΓΕ) η οποία εξηγεί μεταξύ άλλων: “To ένα μετά το άλλο επιστρέφονται αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.
Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Οι επίτροποι αφού επικαλούνται τους αντεργατικούς νόμους, κρίνουν ότι «η δαπάνη» για την πληρωμή των μισθών «δεν είναι σύννομη» επειδή «η συνολική διάρκεια απασχόλησης υπερβαίνει τους 12 μήνες». Μάλιστα θεωρούν ότι η ανανέωση της θητείας των συναδέλφων επικουρικών που προσλήφθηκαν με ετήσια σύμβαση είναι νόμιμη μόνο εφόσον «το κόστος μισθοδοσίας ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα».

Η ΟΕΝΓΕ συμπεραίνει: “Είναι κυριολεκτικά στον αέρα η μισθοδοσία και η ίδια η εργασία 1200 από τους 2100 συνολικά επικουρικούς συναδέλφους”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αναμονή οι επικουρικοί γιατροί για τις συμβάσεις τους! Τι θα γίνει με τους μισθούς τους το νέο έτος

Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button