Πολιτική Υγείας

Στον «αέρα» ακόμη οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ! Πως θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ

 

Μπορεί να προηγήθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης, μπορεί να μπήκαν σε δίλημμα επί σειρά μηνών για το αν θα πρέπει ή όχι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, παρ αυτά οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ δε γνωρίζουν ακόμη τι μέλλει γενέσθαι…

 
Το εργασιακό τους μέλλον παραμένει άγνωστο προς ώρας αφού ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί τι θέση θα τους δοθεί, με ποιες εργασιακές συνθήκες θα απασχολούνται πλέον, αλλά και σε ποια μισθολογική κλίμακα θα ενταχθούν.

 

Και το ζήτημα είναι πως οι περισσότεροι έχουν εμπειρία δεκαετιών στο πρώην ΙΚΑ και βρίσκονται λίγο πριν τη δύση της καριέρας τους.

 

Ασαφές παραμένει επίσης εάν θα δικαιούνται όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, εάν θα εξισωθεί πλήρως η εργασιακή τους θέση με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας τους ενώ ακόμη δε γνωρίζουν εάν θα εφημερεύουν ή όχι.

 

Και όλα αυτά την ώρα που ήδη οι θέσεις τους έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Και το ζήτημα είναι πως τα περιβόητο ΠΕΔΥ θα ξεγυμνωθεί από ειδικότητες γιατρών, την ώρα που ούτως ή άλλως παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

 

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας έχει αρχίσει ήδη να μετακινεί γιατρούς από τα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ σε διάφορα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά. Όλα δείχνουν πως η περιβόητη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το πολυσυζητημένο ΠΕΔΥ, θα μείνουν στα χαρτιά ελέω έλλειψης ρευστού και εκλογών…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button