ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Όλα τα ονόματα, οι αμοιβές και οι χορηγίες γιατρών από φαρμακευτική! Όλος ο κατάλογος

Η αρχή έγινε από τη φαρμακευτική εταιρεία janssen cilag η οποία κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με τη «μαμά» εταιρεία, ανήρτησε στο site της τον πίνακα με τα ονόματα των γιατρών που έχουν συνεργασθεί μαζί της, λαμβάνοντας είτε αμοιβή είτε χορηγία.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει το όνομα του γιατρού, τη διεύθυνση του καθώς και το κόστος εγγραφής σε εκδήλωση, το κόστος μετάβασης και διαμονής αλλά και τις «αμοιβές για υπηρεσίες και παροχή υπηρεσιών».

Αναμένεται από τις 30 Ιουνίου και μετά, το παράδειγμα της Janssen να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες καθώς έχει συμφωνηθεί και με τον ΕΟΦ όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες τόσο οι πολυεθνικές όσο και οι Ελληνικές να δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία των γιατρών στο διαδίκτυο.

Πατήστε παρακάτω το link για να δείτε όλο τον κατάλογο με τα ονόματα και τις αμοιβές των γιατρών που πρώτο παρουσιάζει το HealthReport.gr

UPDATE: Μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (29.6.2016) που αφορά στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών, το HealthReport.gr- το οποίο και αποκάλυψε την πρώτη λίστα ονομάτων που βγήκε στον “αέρα” – αποσύρει το σχετικό κατάλογο συμβαδίζοντας με την απόφαση της Αρχής. 

Ειδικότερα με βάση την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, η δημοσιοποίηση μπορεί να αφορά μόνο τα προωθητικά και όχι τα επιστημονικά συνέδρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (κλικ):”Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button