ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για νέους διοικητές νοσοκομείων! Τι θα κρίνουν τα δικαστήρια

Τα…χέρια τους τρίβουν οι πρώην διοικητές των νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα από το υπουργείο Υγείας.

Ευελπιστούν- όπως λένε πηγές του HealthReport.gr -να δικαιωθούν στα δικαστήρια όπου έχουν προσφύγει μαζικώς, κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Το ζήτημα δεν είναι άγνωστο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην κυβέρνηση καθώς η μαζική προσφυγή των πρώην διοικητών των νοσοκομείων έχει απασχολήσει δεόντως τα κυβερνητικά στελέχη.

Ειδικότερα πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων τόσο οι «γαλάζιοι» όσοι και οι «πράσινοι», έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα και διεκδικώντας την επιστροφή τους.

Μάλιστα εντός των ημερών αναμένονται οι πρώτες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα αφού η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός τριών μηνών).

Στην περίπτωση που δικαιωθούν, ο διαγωνισμός για νέους διοικητές νοσοκομείων τινάζεται στον αέρα. Και αυτό επειδή όσοι απομακρύνθηκαν θα μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους.

Άγνωστο παραμένει τι σχέδιο έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για αυτήν την περίπτωση και στην πιθανότητα να έχουν ήδη τοποθετηθεί οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία μετά και την ολοκλήρωση της προκήρυξης.

Πηγές του HealthReport.gr περιγράφουν ότι οι διοικητές των νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν, είτε είχαν κριθεί θετικά είτε αρνητικά, πήγαν στη δικαιοσύνη «συντονισμένα».
Παρότι οι προσφυγές είναι ατομικές υπήρξε προσυνεννόηση αλλά και κοινές συσκέψεις για να χαραχθεί κοινή γραμμή.

Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, συχνά πυκνά γίνονταν μυστικές συναντήσεις για να συντονιστούν οι προσπάθειες. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ τι έγινε σε μια σύσκεψη στη Λ.Συγγρού στα γραφεία της ΝΔ: «Στα δικαστήρια οι απολυμένοι «γαλάζιοι» διοικητές νοσοκομείων! Μυστική συνάντηση 30 διοικητών».
Το πρόβλημα πάντως φαντάζει σοβαρό εάν τουλάχιστον τα ασφαλιστικά μέτρα βγουν υπέρ των απολυμένων διοικητών.

Πάντως οι αιτήσεις ακύρωσης των παύσεών τους υποβλήθηκαν με το επιχείρημα ότι διαπιστώθηκαν μεγάλα ελλείμματα στην τήρηση της διαδικασίας.

Και το σίριαλ φυσικά δε θα τελειώσει εδώ καθώς οι διοικητές που παύθηκαν σκοπεύουν θα διεκδικήσουν και αποζημιώσεις στα δικαστήρια. Θα υποστηρίξουν ότι απομακρύνθηκαν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους, ενώ δεν υπάρχουν γραπτές αξιολογήσεις που να δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια, όπως προβλέπεται στη σύμβασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Προθεσμία για αίτηση τέλος! Όλα τα κριτήρια και οι αμοιβές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button