ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Ούτε αυτή τη βασική λεπτομέρεια δε φαίνεται να …σκέφτηκαν στον ΕΟΠΥΥ τώρα που ο οργανισμός γίνεται ηλεκτρονικός.

Ενώ τον Απρίλιο ο Οργανισμός δέχεται μόνο ηλεκτρονικά τις υποβολές των γιατρών για τα χρήματα που διεκδικούν, ο κλάδος οφείλει να αποστείλει και σε φάκελο τα έγγραφα που αντιστοιχούν σε επισκέψεις και εξετάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που γίνονται πλέον ψηφιακά: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου».

Όμως εδώ είναι που ξεκινά το πρόβλημα. Έξω από τον φάκελο πρέπει να επικολληθεί αυτοκόλλητο από το Ε-ΔΑΠΥ το οποίο ωστόσο περιλαμβάνει όλα τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών καθώς και τα χρήματα που διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο φάκελος των γιατρών θα ταξιδέψει με το ταχυδρομείο ή μέσω courier με αποτέλεσμα να είναι εμφανή τα στοιχεία των γιατρών σε οποιονδήποτε παραλάβει ή διακινήσει το φάκελο.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικά ένα αυτοκόλλητο του Ε-ΔΑΠΥ στο οποίο έχουν διαγραφεί τα στοιχεία του γιατρού, φαίνεται ωστόσο ολοκάθαρα το ποσό που διεκδικεί. 

STICKER ΕΟΠΥΥ

Η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ενώ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου έχει ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση με γιατρούς-εργαστήρια! Όλο το παρασκήνιο

ΕΟΠΥΥ: Πως θα αποζημιώνονται 26 αναλώσιμα υλικά! Δείτε ποια

Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button