ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις και τους φόβους της.

Όπως εξηγεί: «Για τους Επικουρικούς ιατρούς η απόφαση είναι συγγνωστή πλάνη. Για το Επικουρικό προσωπικό πλην ιατρών η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ’ ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι Συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες».

Στον αέρα και οι γιατροί

Σε ότι αφορά στους γιατρούς τονίζει ότι η απόφαση συγγνωστή πλάνη είναι εξίσου κακή καθ’ ότι οι ιατροί θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα έως την έκδοση της απόφασης, αλλά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά παύουν να εξοφλούνται εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας.

Πάντως και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν κρύβει τους φόβους της ακόμη και για την εξόφληση των δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών, καθώς αναφέρει: «Στο απόσπασμα της πράξης του Ι τμήματος του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αναπτύσσεται το σκεπτικό της απόφασης με αποτέλεσμα πάρεδροι να μην υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής των συναδέλφων επικουρικών.

Γίνονται σήμερα διαρκώς παρεμβάσεις από την Ομοσπονδία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος και να δοθεί παράταση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ώστε τα γραφεία μισθοδοσίας των Νοσοκομείων να υποβάλλουν τα XML αρχεία και να γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων επικουρικών εντός Δεκεμβρίου».

Βέβαια η κυβέρνηση ζητωκραυγάζει ότι έλυσε το πρόβλημα με τις πληρωμές των επικουρικών. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Ανάσα για τους επικουρικούς! Εισπράττουν τα δεδουλευμένα τους»

Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως σημειώνει πως μόνη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των Συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button