ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον «αέρα» τα λεφτά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Θα πληρωθούν πριν τις γιορτές;

Στην αναμονή για το αν θα πληρωθούν έστω λίγα από τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ είναι οι ιδιώτες γιατροί. Άλλωστε οι συμβάσεις τους με τον Οργανισμό μπορεί να παρατάθηκαν, αλλά μόλις τώρα προωθήθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο με τις οποίες θεσμοθετούνται οι παρατάσεις αυτές.

Τι λένε οι γιατροί

Ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου ο γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να πληρωθούν οι γιατροί πριν τις γιορτές.

Και το ζήτημα είναι πως οι γιατροί είναι και απλήρωτοι και …κουρεμένοι καθώς σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου : «οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ παρέχουν πρακτικά δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθώς για το 2015 η πληρωμή ήταν 6 από τους 12 μήνες. Ταυτόχρονα υποχρεούνται σε κατάθεση τιμολογίων για 12 μήνες με απαγόρευση μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος».

Άννα Μαστοράκου
Άννα Μαστοράκου

Η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι η πληρωμή δεν μπορεί να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο αλλά στην καλύτερη περίπτωση τον Ιανουάριο.

Από την άλλη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς που …μετρούν από το 2010, κινδυνεύουν με παραγραφή στο τέλος του έτους. Γι αυτό και η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ξεκινά με ομαδικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Τις επόμενες ημέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να συναντηθούν με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα ενώ σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου η επίσχεση των υπηρεσιών θα αποφασιστεί αφού θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά και ποια είναι η νέα του ομάδα.

Τι λέει ο ΕΟΠΥΥ

Από την άλλη ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο HealthReport.gr επεσήμανε ότι έχει έτοιμα τα κονδύλια ώστε οι γιατροί να πληρωθούν μαζεμένα 2 με 3 μήνες πριν τις γιορτές. Ωστόσο εξαρτάται από την ψήφιση της ρύθμισης κι αν ο κρατικός μηχανισμός προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι αλλάζει στην Υγεία με το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για γιατρούς, εφημερίες, νοσοκομεία!

Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Ιδού το ΦΕΚ διορισμού του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button