ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στον αέρα τα «ύποπτα» ονόματα των γιατρών που πήραν χορηγίες από φαρμακευτικές! Ποια θα βγάλει η κυβέρνηση

Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών που έλαβαν χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες και ειδικά από τη Novartis, προτίθεται να διαρρεύσει η κυβέρνηση.
Στόχος να αλλάξει την επικαιρότητα αλλά και να στρέψει τα βλέμματα προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία προς ώρας περνάει στα …μονόστηλα.

Άλλωστε απεδείχθη στην πράξη ότι οι παράνομες προσλήψεις σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν προς ώρας δεν «πωλούν», δεδομένου ότι οι πολίτες είναι μάλλον εστιασμένοι στα δικά τους φορολογικά βάρη που προέκυψαν με το νέο μνημόνιο.

Γι αυτό εξάλλου εδώ και καιρό αναζητούνται στοιχεία και για άλλη φαρμακευτική. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική»

Πως θα δοθούν τα ονόματα των γιατρών στον αέρα

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται καταρχάς να δώσει περί τα 300 ονόματα γιατρών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, γιατροί που έλαβαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποιες χορηγίες από τη Novartis.

Ωστόσο επειδή νομικά δε φαίνεται να αποδεικνύεται το αδίκημα, σημειώνουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, είναι πολύ πιθανό η λίστα με τα ονόματα των γιατρών να δοθεί σε φίλια ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες. Τακτική συνηθισμένη το τελευταίο διάστημα για την κυβέρνηση.

Εξάλλου πολλοί γιατροί θα επικαλεστούν πως έλαβαν αμοιβές από τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία, επειδή πραγματοποιούσαν κλινικές μελέτες στο ιατρείο τους για τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες συγκεκριμένων φαρμάκων. Διαδικασία που είναι απολύτως νόμιμη. Γεγονός που γνωρίζει η κυβέρνηση.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι εμπλεκόμενοι

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα κάθε φορά που το όνομα της εταιρείας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο φόβος τους εστιάζεται στο γεγονός μη δουν το όνομά τους στα…μανταλάκια. Κάτι που φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, χωρίς στο μέλλον μετά από αυτό να αποκλείονται και περαιτέρω νομικές διαδικασίες από τους θιγόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική

Έρχονται πιο αυστηρά πρωτόκολλα για τη χορήγηση φαρμάκων! Έκτακτη σύσκεψη

Φαρμακοβιομηχανίες προς υπ.Υγείας: Δεν φθάνουν τα κονδύλια για τα φάρμακα! Στο κόκκινο για τα νέα μέτρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button