Πολιτική Υγείας

Στον Εισαγγελέα οι κλινικάρχες που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ!Τι δείχνει το πόρισμα..

Ό έλεγχος όπως προκύπτει από το πόρισμα των τεσσάρων ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών που παραδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στα χέρια του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη αφορά σε 101 ιδιωτικές κλινικές και 444.041 περιστατικά -νοσηλείες.
Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 7 Οκτωβρίου ο κ.Βορίδης παρουσία των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ανδρέα Λοβέρδο, περίπου 42 εκατ. ευρώ που αποτελούν χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών, αμφισβητούνται ενώ από αυτά τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε παραβατικές συμπεριφορές.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη οι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα ενώ θα υπάρξουν και ποινές, όπως διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον οι έλεγχοι θα επεκταθούν τόσο στα προηγούμενα χρόνια (2012) όσο και για τη φετινή χρονιά.
Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων που περιλαμβάνει το πόρισμα είναι:

-νοσηλείες αρρένων για γυναικολογικά νοσήματα, -νοσηλεία για εγκυμοσύνη, -τοκετό και λοχεία για άρρενες, -παράλληλες νοσηλείες σε διάφορα νοσοκομεία, -ανδρολογικές θεραπείες σε γυναίκες, -νοσηλεία ενηλίκων σε μονάδες νεογνών
Ο υπουργός Υγείας αν και ρωτήθηκε δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με το ποιες κλινικές εμφανίζουν παραβατικότητα, σημειώνοντας, ότι τα στοιχεία αυτά θα δοθούν μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Τόνισε ωστόσο ότι πρόθεση και επόμενος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, να ελέγξουν αντίστοιχα και τις δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι από τη συνέντευξη τύπου απουσίαζε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, δυναμώνοντας τις φήμες περί απομάκρυνσης του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button