ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Ύστατες προσπάθειες κάνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πείσει τους ιδιώτες γιατρούς και κυρίως του Γενικούς Γιατρούς, τους Παθολόγους και τους Παιδιάτρους που θα αποτελούν τους οικογενειακούς γιατρούς, να υπογράψουν συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης μετέβη ο ίδιος στον Ιατρικός Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τις συμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Βέβαια οι γιατροί δεν φαίνεται να πείθονται καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ο κλάδος παραμένει αρνητικός αφού δεν δόθηκε κάτι επιπλέον τουλάχιστον από άποψη αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόταση του ΕΟΠΥΥ, αντιστοιχούν 70 λεπτά του ευρώ μικτά για κάθε ασφαλισμένο το μήνα.

Με την άρνηση όμως της πλειοψηφίας των γιατρών να υποβάλουν αίτηση για σύμβαση, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού μένει στον αέρα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι στιγμής έχουν γίνει αιτήσεις μόνο για το 20% των θέσεων που αναζητούνται στην Αθήνα.

Ο Γ.Πατούλης στο HealthReport.gr

Παρά την επίσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) του Προέδου του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί παραμένουν αρνητικοί.

Ο Γιώργος Πατούλης

Ο Πρόςδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με δήλωση του στο HealthReport.gr επαναλαμβάνει το κάλεσμά του στους γιατρούς να μην υπογράψουν τη σύμβαση. Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο Γ.Πατούλης:

“Να μη συμμετέχουν οι γιατροί με αυτές τις απαράδεκτες  συνθήκες, που απάδουν της αξιοπρέπειες του Έλληνα γιατρού και ζητούμε την απόσυρση της εντελώς ασαφούς πρόσκλησης από τον ΕΟΠΥΥ ως απαράδεκτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button