ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον Κικίλια σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ! Τι θα ζητήσουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη αναμένεται να συναντήσουν σήμερα το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Οι εκπρόσωποι του κλάδου πραγματοποιούν την πρώτη τους συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, τα τρία αιτήματα που είχαν αποσταλεί από το καλοκαίρι δεν είχαν γίνει ακόμη αποδεκτά.

Προσλήψεις και ειδικευόμενοι

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ έχει ετοιμάσει λίστα θεμάτων που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς για να θέσουν στον Βασίλη Κικίλια και στον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Εκτός των άλλων θα ζητήσουν να επισπευσθούν οι προσλήψεις των μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία, να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω έλλειψης ακόμη και βασικών υλικών, ενώ θα επιδιώξουν να τακτοποιηθούν θέματα που σχετίζονται με εφημερίες αλλά και τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Μάλιστα ένα από τα βασικά προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα αγορά τόσο στους ειδικευόμενους όσο και στους εξειδικεύομενους που έχουν αρχίσει να κάνουν τις εξειδικεύσεις αλλά δεν πληρώνονται. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Εντολή Κοντοζαμάνη στα νοσοκομεία για κατάργηση θέσεων ειδικευόμενων γιατρών! Απλήρωτοι οι εξειδικευόμενοι»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr προτίθεται να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού που σκοπεύει να κάνει στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίφτινγκ Κικίλια σε φορείς και Οργανισμούς! Τι ετοιμάζεται

Αποκλειστικό: Νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button