ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στον υπ.Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί για αναδρομικά και προσλήψεις! Τι ζητούν

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) προκειμένου να θέσουν μια σειρά από ζητήματα που καίνε τον κλάδο.

Πρωτίστως όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα θέσουν το θέμα των αναδρομικών καθώς με βάση τους υπολογισμούς τους ίσα ίσα που θα λάβουν το 30% όσων ζητούν και δικαιούνται. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ποσά που υπολογίζουν: «Δείτε τα ποσά που υπολογίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα αναδρομικά των γιατρών!»

Τα αναδρομικά θα είναι πάνω πάνω στην ατζέντα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνισθεί ούτε πόσα θα δοθούν αλλά ούτε και πότε. Εξάλλου με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή, αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες.
Πάντως το μόνο βέβαιον είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα λάβουν όλα τα ποσά που δικαιούνται από το 2012 αλλά μόνο για δύο χρόνια (από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2016).
Μάλιστα στα χρήματα δε θα συμπεριληφθούν οι εφημερίες.

Έτσι μπορεί κάποιοι να είχαν υπολογίσει ότι μπορεί να λάμβαναν ακόμη και 20.000 και 30.000 ευρώ αλλά όπως όλα δείχνουν τα ποσά θα είναι πολύ μικρότερα.
Με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τα αναδρομικά αναμένεται να καταβληθούν περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Επικουρικοί προς την έξοδο του ΕΣΥ

Ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα θέσουν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το θέμα των επικουρικών γιατρών καθώς τέλος του χρόνου αλλά και έως το τέλος Ιανουαρίου του 2019 αποχωρούν κατά εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί από τα νοσοκομεία.

Ειδικότερα συμβάσεις επικουρικών γιατρών λήγουν τόσο στις 31 Δεκεμβρίου όσο και στις 31 Ιανουαρίου με συνέπεια να δημιουργηθούν σοβαρά κενά στο ΕΣΥ.
Η ΕΙΝΑΠ θα θέσει εκ νέου το θέμα των μόνιμων προσλήψεων γιατρών στο ΕΣΥ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασισθεί πόσες ακριβώς προσλήψεις θα γίνουν το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ

Τι προβλέπει η Τροπολογία για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! Όλη η απόφαση

Δείτε τα ποσά που έστειλαν τα νοσοκομεία στο υπ.Υγείας για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! (έγγραφο)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button