ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας

Ειδικότερα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, δημιουργείται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ειδική επιτροπή για τη διαχείριση της λίστας.

Υπεύθυνος ορίζεται ο αναπληρωτής Διοικητής ενώ συγκεκριμένος υπάλληλος επιφορτίζεται με την ευθύνη ελέγχου.
Από τη σειρά προτεραιότητας εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία θα κρίνονται από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Κάθε χειρουργός, μετά την κλινική εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς αξιολογεί τη σοβαρότητα της νόσου και συντάσσει γραπτό ενημερωτικό σημείωμα. Το ενημερωτικό σημείωμα αυτό, συντάσσεται υποχρεωτικά, ανεξάρτητα αν η κλινική εκτίμηση έγινε κατά την πρωινή ή την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση που το περιστατικό, κατά το χρονικό διάστημα αναμονής της χειρουργικής επέμβασης, σύμφωνα με το σχέδιο της απόφασης, παρουσιάσει επιπλοκές και κρίνεται σοβαρότερο από άλλο περιστατικό της ίδιας κατηγορίας ώστε ενδεχομένως να απαιτηθεί μετακίνηση στη λίστα, ο/η υπεύθυνος/η ιατρός αναφέρεται σχετικά με γραπτό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο συντάσσεται υποχρεωτικά την ίδια μέρα που πραγματοποιείται η κλινική εκτίμηση.

Δείτε παρακάτω όλη την απόφαση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Οκτωβρίου

healthreport-gr-Λίστες χειρουργείων

Πάντως η απόφαση όταν εφαρμοστεί θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι σήμερα αναζητούν…μπάρμπα στην Κορώνη για να χειρουργηθούν. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο στο ΕΣΥ 12 μήνες! Τα σχέδια που έμειναν σχέδια”

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι επί σειρά ετών ήταν γνωστό το σύστημα στα δημόσια νοσοκομεία με τα …βαλιτσάκια. Οι “πελάτες” δηλαδή των χειρουργών που πήγαιναν έτοιμοι με τη βαλίτσα τους για να χειρουργηθούν αφού υπήρχε προσυνεννόηση με τον γιατρό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button