ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη! Μόνο 2 στους 10 υγειονομικούς είναι εμβολιασμένοι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αρχική > Άρθρα > Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη! Μόνο 2 στους 10 υγειονομικούς είναι εμβολιασμένοι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αυξάνεται καθημερινά η λίστα θανάτου από τον φονικό ιό Η1Ν1 αφού πλέον οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ μετρούν 40 θύματα ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ αυτών και δύο παιδιά που είχαν όμως υποκείμενο νόσημα. Διαβάστε ΕΔΩ για το βρέφος που έχασε τη ζωή του: «Και νέος θάνατος βρέφους από γρίπη! Στους 39 οι νεκροί»

Κατά τα άλλα το υπουργείο Υγείας τρέχει και δεν φθάνει για να προμηθευτεί επιπλέον εμβόλια καθώς από τη μία καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά από την άλλη τα ράφια των φαρμακείων ήταν άδεια μέχρι πριν λίγα 24ωρα.
Πλέον έχουν γίνει παραγγελίες για επιπλέον 50.000 δόσεις εμβολίων.

Μικρή η εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη στο ΕΣΥ

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλουν ότι είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού των Υγειονομικών και φθάνει περίπου στο 20% ενώ σημειώνουν ότι το Υπουργείο Υγείας το γνωρίζει και το κρύβει.

«Τα Νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της Γρίπης για το προσωπικό που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ.Βρετανία κλπ).

Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη Γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στην Δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button