ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο έλεος τα παιδιά στο Αγ.Κυριακού! Χωρίς προσωπικό το ακτινολογικό τμήμα

Οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό τμήμα όλοι κι όλοι 10 για να καλύψουν τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές βάρδιες και τις εφημερίες.
Γι αυτό άλλωστε και πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (22 και 23 Οκτωβρίου) με την κάλυψη του Σωματείου τους (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας εδώ και τώρα προσλήψεις.

Μοναδικό αίτημά τους, όπως λένε τα μέλη του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, είναι η κάλυψη του τμήματος με προσωπικό για να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους μικρούς ασθενής.

«Υπάρχουν 10 εργαζόμενοι για να καλύψουν κυκλικό ωράριο και εφημερίες του νοσοκομείου μέρα παρά μέρα . Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εξουθενωτικές, υπάρχει δυσκολία στη χορήγηση ρεπό και αδειών.

Η απογευματινή εφημερία γίνεται από δυο τεχνολόγους με αποτέλεσμα όταν ο ένας είναι στο χειρουργείο και ο άλλος στους ορόφους, να μην υπάρχει τεχνολόγος στην εφημερία για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και μπορεί εδώ και καιρό το Σωματείο να παρακαλά τη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και την Υγειονομική Περιφέρεια με έγγραφα και προτάσεις, για λίγες προσλήψεις, αποτέλεσμα όμως δε υπήρξε.
Γι αυτό τονίζουν: «Αιτία του προβλήματος είναι το πάγωμα των προσλήψεων για αρκετά χρόνια και οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις αποσπάσεις αρκετών συναδέλφων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button