Πολιτική Υγείας

Στο έλεος του θεού οι καρκινοπαθείς! Χωρίς φάρμακα και ακτινοθεραπείες τα δημόσια νοσοκομεία

 

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), οι αναμονές για θεραπείες το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ενώ σε κάποια νοσοκομεία δεν υπάρχουν φάρμακα και δεν μπορούν να γίνουν και ακτινοθεραπείες.

 

Ειδικότερα όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, η αναμονή στα Δημόσια νοσοκομεία, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους τρείς μήνες, γεγονός που έχει επίπτωση, στην υγεία των ασθενών και στην εξέλιξη της νόσου.
Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί ιδιαιτέρως, το τελευταίο καιρό, καθώς στο νοσοκομείο “Αττικόν” έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες ,τα απογευματινά ραντεβού του ακτινοθεραπευτικού τμήματος , λόγω αδυναμίας του νοσοκομείου να διασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι.

 

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» , οι κλινικές υπολειτουργούν, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού. Επιπρόσθετα πρόκειται να καταργηθούν οι απογευματινές βάρδιες του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση της λίστας αναμονής, για την έναρξη της ακτινοθεραπείας.

 

Ο ΙΣΑ με επιστολή του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και οι ασθενείς με καρκίνο να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα και τις θεραπείες τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button