ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στο απόσπασμα ο ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα! Τι αποφασίζουν φαρμακοποιοί, φαρμακοβιομηχανίες, αποθήκες

Ο κόμπος στο χτένι έχει φθάσει με την οικονομική ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ καθώς η μερική και καθυστερημένη καταβολή των οφειλών του προς τους φορείς του φαρμάκου, έχει κάνει τους εμπλεκόμενους κλάδους να είναι εκτός …εαυτού. Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει και τα φαρμακεία, οι επιχειρήσεις, οι φαρμακαποθήκες δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτε για το αύριο.

Είναι ενδεικτικό πως οι φαρμακοποιοί που προπληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους πριν τα διαθέσουν στους ασθενείς, θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα, όπως όλα δείχνουν, μόνο τα μισά χρήματα για τους προηγούμενους μήνες.

Γι αυτό και την Τετάρτη 29 Απριλίου θα καθίσουν για μία ακόμη φορά στο ίδιο τραπέζι στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμοί προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ αλλά και να λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Η συνάντηση των εμπλεκόμενων κλάδων θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τον τρόπο που θα διατίθενται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του επόμενο διάστημα, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας οι φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της Τετάρτης στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί , θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων

«Εξακολουθούμε να ζητάμε την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης», υπογράμμισε πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται τα μεγάλα «παζάρια» στα φάρμακα! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Έρχεται ο κλειστός προϋπολογισμός για τα ακριβά φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες και οι νέες αλλαγές

Τελειώνουν και τα φάρμακα: Ή πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ή αδειάζουν τα φαρμακεία διαμηνύουν φαρμακοποιοί και εταιρείες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button