ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ για το «μπλόκο» στις απεργίες με το πολυνομοσχέδιο!

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση που έχει ανάψει φωτιές καθώς δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα πια στο να γίνει μία απεργία.

Προβλέπεται πλέον ότι για να ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του 50% των μελών ενός σωματείου τα οποία όμως θα πρέπει να έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το συνδικαλιστικό τους φορέα.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα απαιτούνταν μόνο το 20% των εργαζομένων.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που χτυπά την καρδιά του συνδικαλισμού και των εργαζομένων και προκάλεσε πρόσφατα και την αιφνίδια επίσκεψη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού Εργασίας. Η υπουργός Εργασίας πάντως αρνήθηκε να αποσύρει τη διάταξη.

Αξιοσημείωτο είναι πως το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και πριν γίνει κυβέρνηση, ως βασικό δικαίωμα των εργαζομένων που δεν πειράζεται. 

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρωτοπόρο κόμμα στις κινητοποιήσεις κάτι που βέβαια σήμερα μάλλον έχει ξεχαστεί. Γι αυτό και η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρείται πρόκληση από τη κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

Τα νοσοκομεία πάντως θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη τη χώρα καθώς στην κινητοποίηση στις 12 Ιανουαρίου Παρασκευή θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ) καθώς και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητώντας μόνιμους Γενικούς Γραμματείς στο υπουργείο Υγείας! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο μέχρι τέλους Ιουνίου

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη θέση Διοικητικού Γενικού Γραμματέα του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες

Ποιοι θα αξιολογούν τα νέα φάρμακα! Οι απαγορεύσεις και οι αυστηρές ποινές για σχέσεις με φαρμακευτικές

Επανέρχονται τα πληθυσμιακά κριτήρια για τα διαγνωστικά μηχανήματα! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Συναισθηματικός δότης οργάνων μόνο με αυστηρές διαδικασίες ελέγχου! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button