ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο δρόμο και με ΣΥΡΙΖΑ οι καθαρίστριες! Γιατί διαμαρτύρονται

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι καθαρίστριες αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργολαβικές εταιρείες θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω του νέου νόμου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγεί κυβέρνηση έχει σηκώσει το …λάβαρο της υποστήριξης των καθαριστριών, τελικώς προσέλαβε μόνο όσες επρόκειτο τότε να απολυθούν, αδιαφορώντας για όσες εργάζονται σε ιδιωτικά συνεργεία.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.
Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Οι Υπουργού Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.
Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στα εργολαβικά συνεργεία πραγματοποιούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ θα θα ακολουθήσει πορεία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button