ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο δρόμο οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Τι χάνουν από την πρόταση Κατρούγκαλου

Αλλαγή …επαγγέλματος θα πρέπει να κάνουν πολλοί γιατροί αλλά και άλλοι υγειονομικοί με τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς κατεβαίνουν στο δρόμο συμμετέχοντας στον γενικότερο κύκλο κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην κοινή πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό σήμερα Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12.00.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων της χώρας και με

«έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, απορρίπτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς» σημειώνεται από τον ΙΣΑ.

Οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι καθόλου τυχαίες βέβαια καθώς οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν πολλούς ελευθεροεπαγελλματίες γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους καθώς δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις.

Όπως εξηγούν τα μέλη του ΙΣΑ: «Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».

Ωστόσο φαίνεται πως οι αντιδράσεις παρότι διατυπώνονται από πολλούς φορείς, ελάχιστοι γιατροί φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που φέρνει με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση.
Όπως εξηγούν εργατολόγοι, σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί θα χάνουν τα εισοδήματά τους ακόμη και σε ποσοστό 50 και 60% καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται κατακόρυφα και αντίστοιχα αυξάνεται και η φορολόγηση.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπαν γιατροί και υπουργός Εργασίας: «Στα όπλα οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Το «ΟΧΙ» του ΠΙΣ στον Κατρούγκαλο»

Οι κινητοποιήσεις πάντως συνεχίζονται και από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο των συνδικάτων που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 12μ.μ. στην Πλατεία Ομονοίας.

Στο μεταξύ στο μέτωπο κατά του ασφαλιστικού εντάσσονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 12μ.μ. στην Πλατεία Ομονοίας.
Παράλληλα καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις ανά νοσοκομείο με αντικείμενο το ασφαλιστικό.
Η ΟΕΝΓΕ όπως επισημαίνει θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου που πλήττονται από ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button