Πολιτική Υγείας

Στο δρόμο οι συγχωνεύσεις στο ΠΕΔΥ! Έρχονται τα λουκέτα Άδωνι

Έτοιμο έχει ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης το σχέδιο των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (Νυν ΠΕΔΥ) ώστε να εξοικονομήσει τα κονδύλια που του ζητά η τρόικα. Οι περιφερειάρχες υγείας (ΠΕΣΥ) του έχουν ήδη παραδώσει ένα σχέδιο για το ποια πολυιατρεία δε χρειάζονται ανά περιοχή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όσα είναι σε νοικιασμένα κτίρια αλλά και όσα βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία. Και μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να έχει δηλώσει ότι οι όποιες συγχωνεύσεις θα γίνουν μετά από ένα εξάμηνο, το πλάνο όμως είναι ήδη έτοιμο για παν ενδεχόμενο.

Άλλωστε μετά το άνοιγμα των πολυιατρείων που έκλεισαν και επίσημα λόγω της κινητικότητας, είναι πιθανό κάποια να μην ανοίξουν ποτέ την πύλη τους. Επιχείρημα θα είναι ότι απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι εξπρές. Θα υπάρξει μετακίνηση προσωπικού εντός του νομού για την ενίσχυση των υπολοίπων μονάδων υγείας ώστε να μη μείνουν στον …αέρα οι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστεί τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Γι αυτό και η αγωνία του τώρα είναι μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ως δείγμα αντίδρασης στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεών τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button