ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο εδώλιο ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για απάτη ύψους 568.022 ευρώ!

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη για κακουργηματική απάτη ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα ο κ.Παπαδημητρίου κατηγορείται για απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τις τρεις υποθέσεις.

Ειδικότερα η πρώτη υπόθεση αφορά σε φύλαξη κτιρίων από το 2005-2006. Το αρχικό μηνιαίο τίμημα προέβλεπε 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Ωστόσο το συμφωνητικό δεν παρουσιάσθηκε ποτέ και αντί αυτού συντάχθηκε καινούριο με διπλό τίμημα 24.800 ευρώ.
Ο Γενικός Διευθυντής ισχυρίστηκε ωστόσο ότι υπεκλάπη η υπογραφή του.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ (αριστερά) σε παλαιότερη σύσκεψη στο υπ.Υγείας παρουσία της τότε προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένης Κρεμαστινού
Ο Γεν.Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ (αριστερά) σε παλαιότερη σύσκεψη στο υπ.Υγείας παρουσία της τότε προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένης Κρεμαστινού

Επίσης, αναφέρεται ότι ο κ.Παπαδημητρίου αύξησε παράνομα αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008. Βέβαια για την αύξηση αυτή φέρεται να είχε και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς παρουσιάσθηκε σημείωμα από τον κ.Παπαδημητρίου ο οποίος υποστήριξε ότι η υπογραφή του είναι πλαστή.

Η τελευταία υπόθεση αφορά στην έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την υπόθεση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε πλήρη φάκελο με υποθέσεις παράτυπων και παράνομων χορηγήσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε διαφημιστικές εταιρείες που κατέληγαν σε ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button