ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η νέα ρύθμιση για τη βία στα νοσοκομεία!

Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ετοιμάζεται ήδη ώστε να κατατεθεί τους επόμενους δύο μήνες στη Βουλή, αναμένεται να συμπεριληφθεί η ρύθμιση με την οποία θα αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και γενικά του προσωπικού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άλλωστε είχε προαναγγείλει τη σχετική ρύθμιση.
Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία για τη βία στα νοσοκομεία: «Κικίλιας: Αυστηροποιείται ο νόμος για όσους ασκούν βία στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει»

Μάλιστα με βάση τα όσα επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους νοσοκομειακούς γιατρούς, η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο επόμενο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται ήδη και θα προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Αυξάνεται η βία

Στη χώρα μας παρότι το φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία είναι σχετικά καινούριο, είναι συνεχώς εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%. Με βάση διεθνείς μελέτες, οι γιατροί που εργάζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είναι μέσα στις ομάδες υψηλού κινδύνου μετά τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εκπονήσει ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για την πρόληψη της βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΙΣ: Αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας κατά γιατρών στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button