ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΕΣΥ για θεραπεία και τα τρανς άτομα! Τι προωθεί το υπ. Υγείας

Κάτω από την υγειονομική ομπρέλα του ΕΣΥ “μπαίνουν” και τα τρανς άτομα. Όπως προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξαθνός άμεσα θα προχωρήσουν τα κατάλληλα θεσμικά μέτρα ώστε να μπορούν τα διεμφυλικά άτομα να καλύπτονται από το σύστημα υγείας όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό παραδόθηκε χθες Πέμπτη στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την υγειονομική κάλυψη των διεμφυλικών ατόμων. Το πόρισμα εστιάζει στην έμφυλη διάσταση των ιατρικών πράξεων και στην ανάγκη των τρανς ατόμων να λαμβάνουν υπηρεσίες που προορίζονται και για τα δύο φύλα, τα δικαιώματα των μεσοφυλικών ατόμων, καθώς και τη δυνατότητα να καλύπτονται οι θεραπείες φυλοματάβασης.

Ήδη, τα μέλη της επιτροπής (στελέχη του Υπ. Υγείας και μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών) συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας και του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για πρωτοβουλία του υπουργού να συστήσει την ομάδα εργασίας και να εστιάσει στα ειδικά προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας δήλωσε πως: «για να επιτευχθεί το όραμα της καθολικής κάλυψης πρέπει να λαμβάνεται ειδική μέριμνα για άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, προκειμένου και αυτά να απολαμβάνουν ισότιμα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της Υγείας.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η μεταφορά φαρμάκων με courier μετά τις ντροπιαστικές ουρές στα φαρμακεία! Ποιος θα πληρώνει τα έξοδα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button