ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΕΣΥ για μαγνητική αλλά με αναμονή! Τρεις μήνες πρέπει να περιμένουν οι ανασφάλιστοι για μία δωρεάν εξέταση

Ούτε μία μαγνητική δεν μπορούν τελικά να κάνουν χωρίς αναμονή οι ασθενείς στα δημόσια Νοσοκομεία.
Ακόμη και τρεις μήνες πρέπει να περιμένουν οι ασθενείς για να μπορέσουν να κάνουν μία μαγνητική εξέταση δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, πρόβλημα που αγγίζει κυρίως τους ανασφάλιστους οι οποίοι είναι άνεργοι και σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Στα περισσότερα νοσοκομεία όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η αναμονή κυμαίνεται από δύο έως τρεις μήνες αφού για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν μπορεί να γίνει μόνο πρωινές ώρες.

Το απόγευμα άλλωστε που τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε …ιδιωτικά πρέπει να καταβάλει κανείς κανονικά το ποσοστό συμμετοχής σαν να βρισκόταν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Και φυσικά οι συμμετοχές δεν είναι μικρές καθώς οι απεικονιστικές εξετάσεις είναι συνήθως ακριβές. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά πόσο κοστίζουν: “Διαγνωστικές εξετάσεις: Πόσο κοστίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα!”

Ενδεικτικό είναι ότι στον Ευαγγελισμό η αναμονή για μία μαγνητική είναι κοντά στους τρεις μήνες, ενώ στο “Αττικόν” το μηχάνημα δεν λειτουργεί. Ακόμη και για τις αξονικές όμως ενίοτε η αναμονή φθάνει τον έναν μήνα.

Σε άλλα νοσοκομεία πάλι ο μαγνητικός τομογράφος συχνά πυκνά παύει να λειτουργεί λόγω βλαβών από την υπερβολική χρήση.

Αποτέλεσμα όμως είναι χιλιάδες ανασφάλιστοι να αναγκάζονται ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας κανονικά τη συμμετοχή τους που κυμαίνεται στο 15%.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας τον “Ευαγγελισμό” Ηλίας Σιώρας τονίζει στο HealthReport.gr: “Είναι κοροϊδία να λες στους ανασφάλιστους ότι δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη και εξετάσεις και να μην διασφαλίζεις τους όρους της δωρεάν πρόσβασης. Είναι κούφια λόγια τελικά τα περί δωρεάν…”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button