ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο Ερ.Ντυνάν; Όλα τα σενάρια και οι διαπραγματεύσεις

Η Διοίκηση του νοσοκομείου, που είναι ιδιωτικό και ανήκει σε εταιρεία θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, εδώ και καιρό αναζητά να πουλήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, ενώ πλέον έχει ανοίξει η συζήτηση και για πιθανή μεταβίβασή του στο ΕΣΥ.

Άλλωστε το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα έχει υποπέσει στη δύνη των αποκαλύψεων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και συχνά πυκνά γίνεται πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ και πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή.

Γι αυτό και άλλαξε το ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν και πήρε και λίγο περισσότερο άρωμα…ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμβολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγσάκη όπως λένε πηγές του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο: «Νέο ΔΣ στο Νοσοκομείο Ερ.Ντυνάν! Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο»

Σύσκεψη για το μέλλον του Ντυνάν! Όλα τα σενάρια

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Τετάρτης (12.7.2017) αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Σωματείο των Εργαζομένων και εκπροσώπους του υπουργείου.

Εκεί αναμένεται να συζητηθούν όλα τα σενάρια για το μέλλον του Ντυνάν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια:

-Το νοσοκομείο να πουληθεί κανονικά σε ιδιώτη

-Να μεταβιβασθεί και να ενταχθεί στο ΕΣΥ, αλλά με ένα καθεστώς που θα θυμίζει το Ωνάσειο. Δηλαδή θα χρηματοδοτείται σε ένα βαθμό από το δημόσιο και θα νοσηλεύει ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και με ιδιωτικά κριτήρια νοσηλεύοντας ασθενείς με πληρωμή.

Στην περίπτωση αυτή θα εξαρτηθεί από το τι προτίθεται να δώσει το υπουργείο Υγείας, αλλά και τι θα διεκδικήσει από την εταιρεία Ημίθεα Α.Ε., που σήμερα είναι ο μοναδικός μέτοχος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Πάντως στην περίπτωση μεταβίβασης στο δημόσιο, το Ερρίκος Ντυνάν θα διασυνδεθεί και με το Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός-Κοργιαλένειο -Μπενάκειο», κάτι που άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν όταν ανήκε στο Ίδρυμα του Ερυθρού Σταυρού.

Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να μπει και στις εφημερίες για να εξυπηρετεί ασφαλισμένους με ΕΟΠΥΥ.

Προς ώρας πάντως οι συζητήσεις είναι στην αρχή και οι πλέον απαισιόδοξοι θεωρούν μάλλον απίθανο το σενάριο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, κυρίως εξαιτίας του μεγάλου τιμήματος που πωλείται το νοσοκομείο για τα δεδομένα της κρίσης και των οικονομικών του δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπήκε» σε 24ωρη εφημερία το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας! Ωράριο- ειδικότητες

Ψάχνοντας τους Γενικούς Γιατρούς για τη νέα Πρωτοβάθμια και τις ΤΟΜΥ! Πόσοι λείπουν στο νέο σύστημα

Δείτε ποιες θα είναι οι αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Όλα τα κριτήρια και τα προσόντα για τις προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών στις ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button