ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο «κόκκινο» τα Κέντρα Υγείας χωρίς προσωπικό και γιατρούς! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Η κατάσταση με τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή της Ηπείρου, περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα στις καταγγελλίες που έκαναν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ), πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας είναι υποστελεχωμένα με συνέπεια να μην μπορούν δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενόψει καλοκαιριού. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: Καταρρέουν τα Κέντρα Υγείας από την «εισβολή» των ΤΟΜΥ! Όλα τα προβλήματα

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το Κέντρο Υγείας Πάργας θα λειτουργεί πλέον μόνο με αγροτικούς ιατρούς. Μάλιστα μέχρι σήμερα εφημέρευε εκ περιτροπής και στο εξής θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι.

 

 

 

 

 

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), που έχει την έδρα του στην Πάτρα, δεν έχει δώσει λύσεις, παρά τις ενοχλήσεις της τοπικής κοινωνίας, της Ομοσπονδίας και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Μάλιστα αναφέρουν ότι την Παρασκευή, εξέδωσε “εντέλλεστε” σε δύο γιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, προκειμένου να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας, παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών. Οι δύο γιατροί που πήραν την εντολή δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας λόγω ασθένειας.

‘Ελεγχοι

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυχτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες.

Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε να πάρει ταξί. Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί, έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της, την ώρα που ασθενοφόρα δεν υπάρχουν για έκτακτα περιστατικά. Η μία γιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη με ασθενοφόρο, έσπευσαν στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους!

Όπως καταγγέλλεται από την ΠΟΕΔΗΝ, παρόμοια κατάσταση υπήρξε την Κυριακή, που εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ο διοικητής της ΥΠΕ φέρεται να ανέστειλε την εφημερία του Κέντρου Υγείας και με “εντέλλεστε” έστειλε τη μοναδική ιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταρρέουν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας! Δείτε τι γίνεται στην Ήπειρο

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Άγριο κούρεμα στις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας! Ποιες κόπηκαν

«Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία»

Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για την μετατροπή των γιατρών των Κέντρων υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς! Γιατί διαμαρτύρονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button