Πολιτική Υγείας

Στο μικροσκόπιο τα τρόφιμα για το Πάσχα! Στο δρόμο οι “ράμπο” Υγείας

Φύλλο και φτερό έχει ζητήσει η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή να κάνουν τα τρόφιμα που πωλούνται σε εστιατόρια και καταστήματα οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε ζητά την «Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής –καλοκαιρινής περιόδου».

Στην εγκύκλιο τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, τόσο για την Πασχαλινή περίοδο, όσο και για την έναρξη της καλοκαιρινής-τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα επισημαίνεται η ανάγκη υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης & διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ωστόσο το πρόβλημα εστιάζεται ότι οι Περιφέρειες που καλούνται να κάνουν τους ελέγχους είναι υποστελεχωμένες ενώ οι αρμόδιοι έχουν εστιάσει και στην προεκλογική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button