ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο ναδίρ τα κονδύλια των Δημοσίων Νοσοκομείων! Πόσο έπεσε η χρηματοδότηση το 2016;

Σε οικονομικό στραγγαλισμό θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια τα Δημόσια νοσοκομεία αφού χρόνο με το χρόνο όλο και λιγοστεύουν τα κονδύλια χρηματοδότησης από τον κρατικό κορβανά για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Πλέον τα Δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα λειτουργούν στο “κόκκινο” αφού δεν έχουν πια ούτε τα βασικά υλικά στη διάθεσή τους.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι το ΕΣΥ λειτουργεί πλέον με εράνους και δωρεές, προκειμένου να αγοράσουν γάζες, σύριγγες, γάντια, ακόμη και χαρτί υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ το απολακυπτικό ρεπορτάζ:Νοσηλεύτριες και γιατροί σε ρόλο …επαιτών! Το κατάντημα των Κέντρων Υγείας

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, « η μειωμένη χρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι μόνο η…αφετηρία για την αναζήτηση άλλων τρόπων χρηματοδότησης. «Εφέτος η χρηματοδότηση είναι 350 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Έχουν επάρκεια υλικών οι μονάδες του ΕΣΥ, λένε. Και όμως οφείλουν 1,5 δισ. ληξιπρόθεσμα. Το ΕΣΥ συντηρείται από εράνους, παροχές, δωρεές και συναυλίες. Μέχρι και από τα παγκάρια της εκκλησίας του κάθε Νοσοκομείου αναζητείται η οικονομική ενίσχυση».

Αναφέρεται ενδεικτικά το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» όπου μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Διαβάστε ΕΔΩ: Στα…Τάρταρα τα κονδύλια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ!

δαπάνες ΕΣΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάντως δεν είναι μόνο ο τσεκουρωμένος προϋπολογισμός αφού τα Δημόσια Νοσοκομεία χρωστούν σε προμηθευτές και άλλους παρόχους υγείας αστρονομικά ποσά! Και για του λόγου του αληθές μόνο μέχρι τα τέλη Μαΐου 2016 τα νοσοκομεία είχαν συνολικά χρέη 1,14 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Αύξηση 94% στα χρέη των νοσοκομείων μέσα σε επτά μήνες!

Έρχεται η αξιολόγηση από τον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για χρέη, φάρμακα, ιδιώτες

Πότε θα αποπληρωθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button