ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου ούτε για …αφαίρεση ελιάς! Πως ξέμεινε από αναισθησιολόγους

Την πιο τραγική εικόνα του ΕΣΥ, των περικοπών και του μνημονίου, μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.
Το νοσηλευτικό ίδρυμα που υποτίθεται πρέπει να καλύπτει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, έχει πλέον τόση έλλειψη ιατρικού προσωπικού, που πια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και απλά περιστατικά.

Είναι ενδεικτικό πως το νοσοκομείο διαθέτει αναισθησιολόγους μόνο για τον …μισό μήνα, καθώς οι δύο υπάρχοντες αναισθησιολόγοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, επαρκούν μόνο για λίγες εφημερίες και με βάση το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος.

Νοσοκομείο Κορίνθου1

Άδειασαν οι διάδρομοι του νοσοκομείου από γιατρούς!

Οι δύο αναισθησιολόγοι πραγματοποιούν ο καθένας από 8 εφημερίες το μήνα, αλλά οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν. Αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιούνται ούτε απλά χειρουργεία και τα περιστατικά να στέλνονται στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr πως μόλις πριν λίγα 24ωρα τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου ο χειρουργός αναγκάστηκε να του επουλώσει με τοπική αναισθησία τα τραύματα, έστω για να σταματήσει η αιμορραγία, ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Νοσοκομείο Κορίνθου

Που να φαντάζονταν οι δωρητές ότι το νοσοκομείο θα άδειαζε από γιατρούς!

Αντίστοιχα υπάρχουν μέρες του μήνα που οι γιατροί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε μια απλή επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, που θεωρείται στις μέρες εξαιρετικά απλή διαδικασία. Συνέπεια είναι να βασανίζονται γιατροί, ασθενείς και προσωπικό.

Όμως παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού για προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, μέχρι στιγμής φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button