ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στο νοσοκομείο με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας! Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Αρκεί κανείς να περάσει μια βόλτα από ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει τις ελλείψεις σε υλικά, που βασανίζουν ασθενείς και εργαζόμενους.
Άλλωστε σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τα περισσότερα νοσοκομεία λείπουν ακόμη και τα βασικά υλικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Η «ακτινογραφία» του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα»

Ενδεικτική η περίπτωση του νοσοκομείου Λευκάδας, κάτι βέβαια που ισχύει και στα περισσότερα νοσοκομεία. Οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να φέρνουν ακόμη και σεντόνια και μαξιλαροθήκες από το σπίτι για να εξυπηρετηθούν.

Χωρίς βέβαια να αυπολογίσει κανείς το υγειονομικό υλικό που δεν υπάρχει. Κάτι που άλλωστε είναι γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα εάν θέλει να κρύβει το πρόβλημα κάτω απο το…χαλί. Δείτε ΕΔΩ γιατί: «Editorial: Λεφτά και προσωπικό στα νοσοκομεία μόνο με έγκριση της τρόικας!»

Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς οταν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι 1,156 δισ. ευρώ, εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν 1,5 δισ. ευρώ, 350 εκατ. ευρώ, λιγότερα και οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 33.000.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους ασθενείς επειδή άντε να εντοπίσεις τους ελάχιστους τραυματιοφορείς που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Και ο κατάλογος με τις ελλείψεις είναι τεράστιος αφού οι τροικανοί πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα του ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσηλευτές: Οι αφανείς και εξαντλημένοι ήρωες του ΕΣΥ! Τα κενά και οι προσλήψεις

Στα κάγκελα οι νοσηλευτές για το βίντεο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με τις σέξι νοσοκόμες!

Η «ακτινογραφία» του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button